ПГТ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ - Банкя

Оценете
(99 гласа)

Професионална гимназия  по туризъм Алеко Константинов се намира в град Банкя.

Основана е през 1969 година.

Сградата, в която се помещава училището е построена през периода 1923-1934 година, а е реконструирана в сегашния си вид през 1983 година от арх. Владимир Дамянов, за което е получил  специална награда САБ за най-добро архитектурно решение.

Банкя е малък живописен град на седемнадесет км западно от София по магистралата Белград – София – Кулата.
Разположен в подножието на Люлин планина с много зеленина и слънчеви дни, с умерено – континентален климат, с лек планински бриз, богат на отрицателни йони и фоноциди, с лековити минерални извори – дадености, които определят развитието на Банкя като престижен национален и международен курорт, екологичен резерват на София.

Професионална гимназия по туризъм Алеко Константинов е училище с четиридесет годишни традиции

Училището разполага:

– с екип от висококвалифицирани учители
– много добре обурудвани професионални кабинети
– два компютърни кабинетa
- един кабинет за чуждоезиково обучение, оборудван със съвременна техника
– физкултурен салон
– достъп до интернет
– фитнес зала
– мултифункционална спортна площадка с изкуствено покритие
Изучават се английски,  немски и руски език през целия курс на обучение.

Обучението се съчетава с учебна практика в 4 и 5 звездни хотели и ресторанти през учебната година и стажантски програми както в София, така и по Черноморието.

Училището участва в национални и международни проекти и ежегодно заема призови места на регионални и национални състезания.

Професионална гимназия по туризъм – Алеко Константинов град Банкя е член в Асоциация на Кеймбридж училищата в България/Cambridge Schools Association in Bulgaria

  business-register.bg1541.jpg business-register.bg1542.jpg business-register.bg1543.jpg business-register.bg1544.jpg business-register.bg1545.jpg business-register.bg1546.jpg business-register.bg1547.jpg business-register.bg1548.jpg