СБР Банкя АД - специализирана болница за рехабилитация Банкя

Оценете
(71 гласа)

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ БАНКЯ, База Ясен предлага възможности за целогодишна профилактика и рехабилитация на сърдечно-съдови заболявания, заболявания на нервната система, заболявания на опорно-двигателния апарат и други.

Град Банкя е със столетни традиции в балнео-и климатолечението на редица заболявания.Намира се на 17км западно от София сред хълмиста местност.Надморската височина е между 630 и 750м.На 2 км на юг се издига ниската планина Люлин, а на югоизток е националният парк Витоша.Околностите на курорта са леснодостъпни и са подходящи за разходки, излети и теренолечение.Няма индустриални предприятия.Градът е свързан със София чрез електрифициран ж.п. транспорт, две автобусни линии №42 и №43 и маршрутно такси №31.

За болницата :

СБР "Банкя АД"  /база "Ясен"/ е разположена в парк от широколистна и иглолистна растителност на територия от 40 дка в централната част  на селището  с изцяло равнинен терен.Сградата е построена на 8500 кв. м. РЗП през 1978г. и оттогава функционира като заведение за профилактика и рехабилитация на сърдечно-съдови, централни и периферни неврологични и артрологични заболявания .
   Болничното заведение е поместено в два свързани помежду си блока - 5 етажен и 2 етажен с изцяло южно изложение на болничните стаи и техните тераси.На всеки етаж в 5-етажния корпус има по един апартамент с две легла, мека мебел, гардероб, хладилник, телевизор, телефон и санитарен възел; четири стаи с едно легло, гардероб, нощни шкафчета, маса-тоалетка с огледало, масичка за телевизор, стол, футьойл и  санитарен възел с всички аксесоари; дванадесет стаи с по две легла и същото оборудване.

Северната част на корпуса е отделена с коридор от болничните стаи  и е заета от лекарски кабинети, манипулационни, рехабилитаторски кабинети, фитнес зали и санитарски офиси със съответното оборудване.Източната част на всеки коридор завършва с фоайе с мека мебел и телевизор.В 5-етажния корпус са разкрити общо 150 легла.Същият е основно ремонтиран през първата половина на 2002г. и е пуснат в експлоатация през м. VІІ с.г.Цялото оборудване на стаите е напълно обновено.Етажите комуникират помежду си и със сутерена чрез два асансьора и голямо стълбище .

За контакти:

  • Телефон: 029977265
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Град: Банкя
  • Адрес: ул."Шейново" №8
  • Карта: