Енергоремонт Кресна АД - Леярство и производство на отливки

Оценете
(85 гласа)

“Енергоремонт Кресна АД” гр. Кресна е с 37 годишна традиция в леярството, като произвежда отливки и резервни части за енергетиката, в т.ч. шламови помпи за ТЕЦ, брони за топкови мелници, покривни дискове и диск-главини за вентилаторни мелници, различни отливки за българските промишлени и минно-обогатителни предприятия, отливки за циментовите заводи, отливки за корабостроенето  и отливки за износ.

Предприятието разполага  с добре оборудван моделен цех за производство и ремонт на необходимата моделна екипировка. Фирмата инвестира в закупуването и монтажа на нови модерни инсталации за регенериране на формовъчните и сърцеви смеси, и за транспортиране на кварцовия пясък към смесителите във Формовъчен участък. За топене на метала разполага с два броя четиритонни електродъгови пещи.

1972 г.
„Енергоремонт-Кресна“ АД е основан през 1972 г., като поделение на “Централна енергоремонтна база” – София. През 1978г. става самостоятелно предприятие в системата на ДСО „Енергоремонт” – София.
1981-1984г.
Изгражда се заводът за стоманени отливки и резервни части за енергетиката. Първата плавка на стомана се осъществява през 1984г.
1994г.
“Енергоремонт Кресна” е регистрирано като акционерно дружество, а през 2000г. предприятието е приватизирано.

Днес предприятието разполага с персонал от около 100 човека и развива своята производствена дейност в цехове и лаборатории на обща покрита площ от 32 000 м2 в това число:    

  • производствени сгради
  • складови помещения    
  • лаборатирии

През последните години са направени инвестиции за подобряване на енергийната ефективност и подобряване на производителноста и качеството на продукцията.
“Енергоремонт – Кресна АД” е сертифициран по ISO 9001:2000 и притежава сертификати от Германски лойд и Лойдс регистър.

Продукти


За контакти:

  • Телефон: 074332202, 0888203046
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Град: Кресна
  • Карта: