Радмари Груп ЕООД - производство на пелети и фасониран дървен материал

Оценете
(83 гласа)
Радмари Груп ЕООД е основана през 2002 г. със седалище гр. Червен бряг с предмет на дейност проектиране, изработка и ремонт на: навесна и прикачна селскостопанска техника, различни по предназначение машиностроителни детайли и възли, рециклиране на битови и индустриални бутилки за втечнен въглеводороден газ (пропан-бутан), извършване на услуги и отдаване под наем на строителна техника.
 
 
През юни 2017 г. на територията на фирмата е открит нов цех за производство на пелети и фасониран дървен материал. Инсталирана е модерна линия за производство на чамови пелети клас "А1". В момента в предприятието работят над 20 души квалифициран персонал, като основната цел е производството на качествен продукт, задоволяващ и най-изисканите клиенти. Радмари Груп разполага със собствен транспорт за доставка на готовата продукция.
 
 

Дървесните пелети са екологично чисто биогориво и имат ред предимства в сравнение с конвенционалните дърва за огрев и други източници на енергия. Пелетите съдържат по-малко влага, отколкото сухите дърва, имат по-висока плътност и заемат по-малко място. Те са удобни за транспортиране, разтоварване и съхранение. При изгаряне пелетите отделят повече топлина в сравнение с дървата и образуват значително по-малко пепел. Пелетите се използват не само за отопление в домакинства, но и в промишлен мащаб за производство на топлинна и електрическа енергия.

РАДМАРИ ГРУП ЕООД е производител на еко пелети от 100% иглолистна технологична дървесина без добавени вещества, пелетите се произвеждат от чист дървен материал, без примеси и слепващи вещества. Процесът е напълно автоматизиран.

Дървеният материал преминава последователно през дробилка, мелница, процес на сушене в барабанна сушилня и втора мелница, получава се хомогенна смес готова за пресоване. Тази смес се подава към пресата където преминава през матрица с отвор и компресия с размер с диаметър 6 мм. Високото налягане на пресата увеличава температурата на дървесинат

 

Проектиране, изработка и ремонт в Червен бряг

Радмари Груп ЕООД започва своята дейност през 2002 година в град Червен бряг. За тези 15 години фирмата придобива изключително голям опит при реализирането на големи и малки поръчки в областта на проектирането, изработката и ремонта на:

  • машиностроителни детайли и възли;
  • заваръчни конструкции;
  • навесна и прикачна селскостопанска техника.

Дружеството се занимава с поддръжка и ремонт на битови и индустриални бутилки за втечнен въглеводороден газ.

Общата производствена площ възлиза на 3 000 м2, на която са поместени всички производствени мощности на фирмата, разпределени в два участъка:

  • общо машиностроителни конструкции и ремонти;
  • рециклиране на бутилки пропан-бутан.

Всеки един етап на производствения процес се ръководи от системата за управление на качеството ISO 9001:2008. Системата е успешно внедрена през 2014 година, като се следват стъпките за нейното обновяване.

Дейността на фирмата съответства на съответните заваръчни нормативи и стандарти в областта. Придобита е „Квалификация на заваръчна процедура – метали“. Налице е сертификат за заваряване DIN EN ISO 3834-2.

Фирмата притежава сертификат с област на приложение "Проектиране и изработка на детайли, възли и конструкции с общо машиностроително предназначение", издаден от TUV Rheinland България.

За контакти:

  • Телефон: Производствен цех: 0896 749 087. 0899 157 276. Производство на пелети: 0894 648 683, 0894 648 687
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Град: Червен бряг
  • Адрес: Индустриален комплекс Бета
  • Карта: