ИК МАРК 91

Оценете
(42 гласа)

За Нас

Нещо като изповед, но не точно...

Издателство „МАРК 91“ e реализирана моя мечта и лично преживяване започнало в 90-те години, което е съхранило вълнението и радостта от всяка създадена нова детска книжка и до днес! Повече от 30 години, повече от 30 заглавията на издателството! Всяка книжка е моя рожба като автор, художник и издател! 30 детски книжки, 30 непринудени разговори с детето и голямата ми надежда, че с тази дълга приказка през отминалите години и стотиците илюстрации, съм докосна и обогатила детската душа.

Първите ми читатели бяха моите деца, които са на кориците на първите детски Албуми по ръчен труд от 1 до 4 клас! Тези деца са реалното измерение на отминалото време. Днес синът ми е прекрасен IT специалист в София и има свой син, а дъщеря ми е успял архитект в Женева със свое щастливо семейство.

Много от детските книжки са одобрени от МОН и са на разположение в детските градини и училище. Огромен труд и силна воля са били постоянни спътници през годините, за да преодолеем всички предизвикателства на времето и жестоката конкуренция. Единственото мое оръжие е огромната ми любов към детето и вярата ми, че има какво да му разкажа.

Мисля, че най-значимото постижение на издателството са разработените познавателни книжки по всички образователни направления за 5 и 6-годишни деца на ПС „Дете със златно сърчице“, одобрени от МОН. Огромна благодарност дължа на доц. д-р.Елена Събева от ПУ катедра „Предучилищна педагогика“ за академичната помощ, подкрепа и безусловно доверие в качествата на познавателните книжки и дидактичен материал.

Ако трябва да отговоря на въпроса - Защо повече от 30 години книжките на нашето скромно издателство „МАРК-91“ са живи, желани и обичани, може би трябва да кажа,
ЗАЩОТО:

  • Всяка книжка има своя душа. Тя е приятелски разговор с малкия читател, в който детето се чувства обичано, насърчавано и уважано.
  • Книжките са различни. С художественото и техническо изпълнение, рисуваните илюстрации, създаващи емоционални преживявания, познавателните книжки формират естетически и художествен усет у децата и обич към книгата.
  • Разбираеми, стойностни, ценностни. Знанията, които предлагат книжките са разбираеми, имат възпитателна стойност и формират ценности.Ценностното отношение възниква не от мисълта, а от чувствата, затова сме се старали, докосвайки книжките, детето да преживява емоционално съдържанието и да получава трайни първи познания за света около него.

От 2018 год. българските деца извън страната научават 30 буквички обични от пъстрите странички на книжките на Издателство „МАРК-91“. Това са децата от Българските училища в Оксфорд, Кембридж, Виена, Съсекс, Единбург, Кьолн, Чикаго, Ню Йорк, Баден Вюртенберг и др.

Полезни линкове:

 

ScreenHunter_577-Oct.-15-16.18.jpg ScreenHunter_578-Oct.-15-16.18.jpg ScreenHunter_579-Oct.-15-16.18.jpg ScreenHunter_580-Oct.-15-16.18.jpg ScreenHunter_581-Oct.-15-16.18.jpg ScreenHunter_582-Oct.-15-16.18.jpg

 

За контакти:

  • Телефон: 032 241 434, 0885 349 603
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Град: Пловдив
  • Адрес: ул. Матинчеви градини 12
  • Карта:
Още в тази категория: « АГАТ 56 ЕООД ИТАЛКО ЕООД »