Земеделски производител ИВАНКА ИВАНОВА

Оценете
(80 гласа)

Производство на фирма "ИВАНКА ИВАНОВА" ЗП - лицензиран земеделски производител

с. Райово общ. Самоков обл. София

Не са много продуктите, които са толкова мултифункционални, колкото картофите. Те са вкусни както варени, така и задушени, или пък пържени, а защо не и на пюре. Знаем, че Самоков например е родният град на най-добрите картофи у нас, има над 200 вида диворастящи картофи, но дали знаем някои други интересни факти около любимия на толкова много хора зеленчук? .

content image

Най-важната незърнена култура
Картофите са най-важната и широко разпространена незърнена култура и се нареждат на четвърто място в световен мащаб. Те са изпреварени единствено от царевицата, пшеницата и ориза, които са топ три на най-главните и обемни като производство култури.

В САЩ пък картофите – дали поради активното хранене с джънк-фууд или не, са на второ място по консумиране от страна на потребителите. Първи са млечните продукти във всичките свои разновидности.

Картофите са екосъобразни
Малко храни са по-“еко“ от картофите. Освенче са евтини, те също така са и доста лесни за отглеждане. Същевременно нямат нужда от голямо количество тор или химически добавки, за да виреят както трябва. Устойчиви и на произволите на времето, картофите са една от перфектните култури за отглеждане за фермерите, особено в развиващите се страни.

За контакти:

  • Телефон: 0887265539 / 0888870338
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Град: с. Райово
  • Адрес: общ. Самоков, обл. София
  • Карта: