Д-р Владимир Шишков - Диетолог град София

Оценете
(62 гласа)

Специалност: Диетология
Д-р Владимир Шишков
Роден в град Пловдив. Завършва медицина във ВМИ – Пловдив през 1990 година. От самото си завършване работи активно в областта на фармацията и храненето. Използва интегралния медицински подход към превенцията и лечението на болестите, включващ лечение както с природни, така и с фармацевтични продукти,  а също така храни и хранителни добавки. Член е на Българското Научно Дружество по Хранене и Диететика. Има придобита специалност по Хранене и Диететика.
Д-р Шишков е профилиран в изграждането на цялостни индивидуални лечебно-профилактични и оздравителни програми, както и на диетични планове, насочени към преодоляване на здравословни проблеми и достигане на състоянието на „оптимално здраве“, в съответствие с принципите на орто-молекулярната и функционалната медицина. Д-р Шишков е автор на редица публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение. Участвал е и в редица телевизионни предавания на здравна тематика. Основната научна област, в която работи понастоящем е анти-ейджинг медицината, насочена към постигане на активно дълголетие.

Области на специализация:
Д-р Шишков е профилиран в изграждането на цялостни индивидуални лечебно-профилактични и оздравителни програми, както и на диетични планове, насочени към преодоляване на здравословни проблеми и достигане на състоянието на „оптимално здраве“, в съответствие с принципите на орто-молекулярната медицина. Автор е на редица публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение.

Научна дейност:
Eдин от малкото медицински специалисти в областта на храненето и диететиката, които се ръководят от принципите на орто-молекулярната медицина в диагностиката, профилактиката, лечението и рехабилитацията на всички медицински заболявания. Орто-молекулярната медицина е сериозната научна основа на модерно направление, известно още като нутритерапия или диетотерапия, включващо както прилагането на конвенционални диети и хранителни режими, така и клинично обоснованата употреба на биологично активни вещества и есенциални нутриенти като допълнение към индивидуалното хранене, с цел достигане и задържане в състояние на оптимално здраве за максимално продължително време от човешкия живот.
Д-р Шишков е автор на редица публикации в популярни издания, посветени на рационалното хранене и модерните хранителни добавки с доказан клиничен ефект и безопасното им приложение. 

Опит в областта на:
Д-р Шишков е бил свободен докторант към катедрата по „Хигиена, медицинска екология и хранене“, медицински консултант на Представителството на "Фарма Норд" за България. Работил е и за едни от най-големите фармацевтични фирми в света, както и за българския клон на компанията “Nestle”, известна като най-мощната компания, занимаваща се с храни и хранене в световен мащаб. Работил е и като консултант към оздравителния хомеопатичен център “Фитолек” и центърът за цялостно здравно възстановяване “Холиста” в София.

*Биорезонансна диагностика и терапия.

Холистичен Център Трансмед съществува от началото на 2008-ма година и е един от първите центрове, който въвежда високотехнологичния биорезонансен подход в диагностиката на човешкия организъм. Индивидуаленият изобр на лечение и хранене е заложен в концепцията на центъра и е съобразен с природната медицина: диетичен режим, хомеопатия, фитотерапия, апитерапия, литотерапия, хранителни добавки, препарати от източната медицина, Бахови есенции и др.

Какво представлява биорезонансната диагностика с METATRON CLINICAL?

Това е най-прецизният, информативен и безопасен метод за експресна и цялостна диагностика на човешкото тяло. Тя ни помага да разберем причинте и стадия на здравословните проблеми. Биорезонансната или NLS диагностика цели получаване на информация за цялостното състояние на човешкия организъм на физично и психоемоционално ниво. Данните за обективното състояние на човешките органи, тъкани, клетки и хромозоми се предават на екрана в реално време и веднага се разчитат под формата на патологични процеси, активност на микроорганизми и точни диагнози.

*Как работи Metatron clinical ?

Цялата информация за състоянието на организма се доставя от мозъка на изследвания човек. Използват се специални тригерни датчици, под формата на слушалки, които се поставят на слепоочните кости. Посредством специална, мощна софтуерна програма Metapathia GR Clinical  получената информацията се визуализира на екрана под формата на триизмерни модели на органи, тъкани и клетки. Използва се специфична система от маркери, за да се отбележи актуалното им състояние- нормално или патологично.

*11 причини да се изследваме с Metatron clinical ?

 • Изследва всички органи в човешкото тяло в рамките на едно посещение
 • Открива заболяванията в най-ранен стадий. Интуитивният интерфейс позволява обемно изследване в дълбочина на органите, тъканите, клетките и хромозомите до октриване на причината на заболяването.
 • NLS- диагностиката дава много по-висока точност от другите апаратни методи: ехограф, томограф, ядреномагнитен резонанс и др.
 • Доказано безопасно и удобно. Не причинява никакъв дискомфорт или вреда за здравето. Това е неинвазивна, без пенетрации, без облъчване и без нуджа от вземане на секрети техника на изследване
 • Открива широк спектър паразити, бактерии, вируси и гъбички
 • Извършва анализ на косъм – установява дефицити и токсични нива на минерали, микроелементи и тежки метали
 • Идентификация на алергени
 • Висока степен на визуализация с 4D
 • Вегето-тест за поносимост към храни и напитки
 • Контролиране на процеса на лечение и рехабилитация
 • Спестява значително време и средства от обикаляне по тесни специалисти, болници и лаборатории.

*Как протича една биорезонансна диагностика с Metatron clinical ?

 1. Сесията започва с подробна здравна анкета за състоянието и причините за посещението. Мобилните телефони се изключват преди започване на прегледа, свалят се всички бижута и метални предмети- ключове, монети и други. Изследването не се препоръчва при тежки форми на епилепсия и психически заболявания, телесна температура над 39◦С, бременност, ендопротези (метални шини), имплантиран пейсмейкър, рехабилитационен период след инфаркт на миокарда или мозъчен инсулт.
 2. На главата на пациента се поставят специални тригерни датчици, след което започва сканиране на всички органи. Достъпни са 3 вида изследване: стандартно, експресно и детайлно. По време на този процес се визуализират 6 различни състояния на клетките. Това дава възможност на специалиста дори на този етап да идентифицира проблемните органи.
 3. Лекарят описва всички открити патологични процеси, инфекциозни агенти, алергени, тежки метали, дефицитни състояния и други във финална епикриза. В нея може да се включат и препоръки за лечение, превантивни мерки, здравословно хранене, хранителни добавки и много други.
 4. Издава се епикриза на пациента в печатна форма. Препоръчва се контролна диагностика след преминаване на целия лечебен или рехабилитационен курс. При нужда на пациента се препоръчва биорезонансна терапия с Driver Resonator.

     

За контакти:

 • Телефон: 0896 76 86 46
 • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 • Град: София
 • Адрес: ул. Искър №22, ДКЦ 3
 • Карта: