Солни стаи Люлин София - Център по Халотерапия Биохелт

Оценете
(1 глас)

Солна стая за възрастни

Халотерапията или посещението на солна стая се препоръчва на пациенти от всички възрасти. Концентрацията на сухия аерозол трябва да бъде в границите между 1 и 20 мг/куб. м. Размерът на малките солни частици, които се разпръскват от халогенератора, е много важен. Солната стая предлага антибактериална среда. За да бъде терапевтична халотерапията, тези микро солни частици, трябва да бъдат прецизно разбити до правилния размер. Най-съвременните халогенератори, като тези, използвани в Център по халотерапия БиоХелт, използват интегрирани решения за създаване на сухия аерозол, контрол на качеството и концентрацията му и управление на въздушните потоци в солната стая.

Провеждането на пълната сесия процедури, в рамките на 15 – 20 посещения, ще подготви дихателната ви система и тялото, като осигури повишена устойчивост на организма към широкия спектър от инфекции. Докато си почивате в солната стая, вдишвате дълбоко в белите си дробове сухата сол. Тя втечнява слузта, насища клетките с полезни йони, а микрофлората на дихателните пътища се очиства от прах и вредни бактерии. Така възпалението намалява, дихателните пътища се разширяват, облекчава се дишането, нормализира се белодробната функция.

 

Продължителност: 50 мин.
Максимален брой посетители в стаята – 6.
Процедурите за възрастни започват на всеки кръгъл час.

 

Солна стая за деца

Миркроклиматът в солните стаи с правилната пропорция на въздух, влажност и солни частици е ефективен метод за подобряване на детския организъм. Халотерапията или посещението на солна стая подпомага изчистването на слузта от дихателните пътища, намалява бронхиалната чувствителност, има противовъзпалително и бактерицидно действие, втечнява секретите при хрема.

Съвременна солна терапия

За оползотворяване на ползите от естествените солни мини върху човешкия организъм, технологията трябва да направи нещо повече от това просто да генерира аерозол от суха сол. Халогенераторите трябва постоянно да следят и поддържат оптимални нива на активен аерозол в солната стая, за да се постигнат условията в солните пещери.

Концентрацията на сухия аерозол трябва да бъде в границите между 1 и 20 мг/куб. м. Размерът на малките солни частици, които се разпръскват от халогенератора, е много важен. За да бъде терапевтична халотерапията, тези микро солни частици, трябва да бъдат прецизно разбити до правилния размер.

Как въздейства Халотерапията?

Солните стаи са изградени, така че да предлагат антибактериална среда. Вдишването на сухия аерозол втечнява секретите и изпълва клетките с полезни, отрицателни йони, като по този начин подобрява белодробната функция на човешкия организъм.

Халотерапията може да се ползва от пациенти от всички възрасти. Провеждането на пълната сесия от 10-20 процедури ще подобри дихателната Ви система, ще окаже благотворно влияние  върху кожата и нервната Ви система, ще подобри имунната Ви система, като я направи по-устойчива на инфекциозни заболявания.

Детска Халотерапия

Халотерапията е изключително полезна за деца над 1 годишна възраст. При тях се наблюдава по-бързо и ефективно прочистване на дихателните пътища от слузните секрети и подобряване на кожата. Халотерапията при деца е напълно безопасна, без медикаменти и потенциални рискове за здравето им. В нашите две солни стаи, децата Ви ще могат да си играят с посипаната по земята сол и с кофички и лопатки като в пясъчник, като по този начин няма да усетят, че са подложени на лечение.

Солна стая за деца

Продължителност: 25 мин.

Максимален брой деца в стаята – 6 деца с 6 придружители.

Всяко дете под 12 годишна възраст посещава стаята с пълнолетен придружител, който влиза БЕЗПЛАТНО. Втори придружител се таксува за 1 терапия (10 лв. с ДДС).

 

 Бюти процедури

Солната терапия помага за понижаване на нивото на IgE, мярка на антитела, която често е с високо съдържание при хора с алергии. Това прави кожата по-малко реактивна към алергени. С течение на терапията симптоми като зачервяване, сърбеж и лющене постепенно ще бъдат облекчени. Частиците солен аерозол помагат за почистване на кожата от бактериални инфекции и намаляване на отоци, като по този начин се подобрява циркулацията на повърхността на кожата.

Продължителност: 20 мин.                                                                                                      
Максимален брой посетители в стаята – 6.    
Процедурите започват на всеки половин час.
 
 
 

Работно време

Понеделник – Неделя

09:00 – 20:00 ч.

 

За контакти:

  • Телефон: 0896 248234
  • Град: София
  • Адрес: ж.к. „Люлин 6“ бул. „Джавахарлал Неру“, бл. 601
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Карта: