ОБЩИНСКИ МЛАДЕЖКИ ДУХОВ ОРКЕСТЪР С МАЖОРЕТКИ – ТРОЯН

Оценете
(40 гласа)

Представителен Общински младежки духов оркестър с мажоретки гр. Троян е основан е през 1980 г. По протокол участва в национални, официални, църковни, градски и общински празници, фестивали, конкурси и поръчки за концерти в цялата страна.

От своето формиране до сега, съставът развива оживена концертна дейност – самостоятелни концерти в зала и на открито; участия в сборни и шоу-програми; надсвирвания; марш-паради; народни празници и веселия.

В репертоара заемат място класически творби, пиеси от български композитори, съвременни творби от наши и чужди автори, народна и забавна музика, фолклорни обработки и собствени аранжименти на нашумели хитове.

Съставът е участвал във фестивали в европейските държави – Германия, Чехия, Русия, Франция, Северна Ирландия, Италия, Испания, Унгария.  Притежава десетки  дипломи, грамоти, купи и плакети.

-Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки – Троян е:

-Лауреат на VI Републикански фестивал на художествената самодейност – носител на златен медал и званието “Представителен” през 1984 г.

-Лауреат на VI фестивал в гр. Рощок, Германия – 1985 г.

-Лауреат на VII фестивал на ФИЖО – гр. Хеб, Чехия – 1987 г.

-Носител на златен медал от VII Републикански фестивал на художествената самодейност и класиран на първо място сред еднородните оркестри – 1989 г.

-отличен с първа награда в група “Солистична” в гр. Рощок, Германия – 1994 г.

-втора награда на Първи международен фестивал на аматьорските оркестри в гр. Малграт де Мар, Кралство Испания – 2000 г.

-отличен със златен диплом на международен фестивал с конкурсен характер VII Саксониада, Германия – 2003 г.

-втора награда (без присъдена първа) на VIII Саксониада в Германия – 2005 г. и първа награда за най-добро общо изпълнение на оркестър и мажоретки

За контакти:

  • Телефон: 067068050
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Град: Троян
  • Адрес: ул. Кирил и Методий 13
  • Карта: