Галерия „Credo Bonum“

Оценете
(1 глас)

Галерия „Credo Bonum“ е част от дейностите на едноименната фондация, основана през 2006 г. от Цветелина Бориславова. До 2008 г. галерията съществува под името СИБАНК като единствен пример за симбиоза между банка и културна институция в България. По случай своята пета годишнина в края на 2008 г. галерията е преименувана на „Върхове”. Активната смяна на експозиции и разнообразният репертоар от класически и съвременни форми допринасят за утвърждаването на нейния автономен авторитет като едно от най-известните и предпочитани изложбени пространства в София.

Натрупала внушителна история с архив от над 100 изложби, реализирани с подкрепата на СИБАНК, в началото на 2011 г. галерията поема по нов път в своята изложбена политика вече като част от фондация Credo Bonum. Тази промяна въвежда допълнителни критерии в подбора на събитията, за да се превърнe галерия Credo Bonum в едно ново пространство, което да привлича интереса на широката публика към опознаването на различни форми на изкуство и културата чрез изложби и образователни възможности. По този начин, в хармония с различни културни, социални и публични дейности на фондацията, Галерия Credo Bonum се стреми да се утвърди като независимо пространство за изкуство и култура, която черпи теми и акценти от всекидневния живот и от най-актуалните проблеми на околната среда.

Основен приоритет имат разнообразието на културни прояви, синтезът между различните видове изкуства, повишеният социален ангажимент, както и пълноценно използваният критичен потенциал на изкуството. Програмата продължава да застъпва и вече утвърдения интерес към съвременното изкуство, младите автори, колекционерските и музейните сбирки, фотографията, приложната визия и т.н.

От 2014 г. галерията е домакин на поредица от изложби, които представят важни етапи от развитието на духовността и културата по българските земи.

 

Актуални изложби

Izlojba_Ivan_Kostolov_Te_vse_oshte_sa_tuk.jpg Izlojba_Karikaturite_na_Tzaria.jpg Izlojba_Poznanieto_na_nai-drevnata_civilizacia.jpg Izlojba_TEB.E.SHIR_Transformatori.jpg

 

За контакти:

  • Телефон: 028159619
  • Град: София
  • Адрес: ул. Славянска 2
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Карта: