Винарска изба Опрев ЕТ – Тодор Опрев

Оценете
(1 глас)

За Нас

Създадена през 2006г. - ВИНАРСКА ИЗБА "ОПРЕВ"

Избата се намира в добруджанското село Добротица, на 36 км. от гр. Силистра. Тя е спечелила репутация в региона, със своите чисти сортови вина и запазено високо качество.
Семейна изба, където ще бъдете посрещнати с радост от нейните домакини.

Водени от идеята, че българските сортове грозде имат потенциал за развитие и могат да заемат достойно място, както на местния, така и на външните пазари, в лозята на избата се отглежда традиционният български сорт „Червен мискет“ и новият сорт „Евмолпия“.

От чуждите сортове са застъпени елитните бели сортове „Траминер“ и „Шардоне“, а от червените – популярният сорт „Каберне Совиньон“.

ЗА НАС

„Винарна „Опрев“ е семейна изба, където ще бъдете посрещнати с радост от нейните домакини.
Собственикът й / Г-н Опрев / ще сподели с Вас, своите познания за виното и неизменно ще Ви запали с откровеното си родолюбие и привързаност към българската земя и Добруджа.

Избата се намира в добруджанското село Добротица, на 36 км. от гр. Силистра. Тя е спечелила репутация в региона, със своите чисти сортови вина и запазено високо качество.

Екипът на избата споделя идеята, че качеството на виното започва от лозята. В него се отразяват уникалните характеристики на тероара, подборът на сортове и отношението към природата.

Грижата за лозята, гроздето, почвата, както и използването на добри земеделски практики в лозарството, са неизменна част от целия процес на производство.

Тя е модерна производствена структура, с напълно затворен цикъл на производство – от гроздето до бутилката вино.
Винарска изба „Опрев“ е създадена през 2006г. и е естествен завършек на една от дейностите, с които се занимава нейният собственик – Тодор Опрев - лозарство.

Стратегията на фирмата е собствените лозя да осигуряват необходимото грозде за преработка, за да се гарантира качеството и екологичността от суровината до готовата продукция.

Друг акцент в стратегията на фирмата е контролът върху производствените техники, както и контролът по време на производствения процес. Оборудвана е с лаборатория, която отговаря за качеството на процесите и високия стандарт на вината. Разполага с линии за бутилиране на стъклени бутилки и пълначна машина за Bag in Box.

---1.jpg --1.jpg --10-1.jpg --2.jpg --3.jpg --5.jpg -3.jpg