Веспадо и синове ЕООД-домашно сладко Ракитово

Оценете
(41 гласа)

Веспадо и синове ЕООД е семейна фирма, производител, създадена през 2010г., която се занимава с производство на домашни сладка. В цеха, който се намира в гр. Ракитово, заобиколен от красивия и величествен родопски масив, всичко се произвежда ръчно, без консерванти, по изпитана домашна рецепта. Сладкото от горски плодове е приоритета на фирмата. Самите горските плодове, са сред плодовете с най-много ползи за човешкото здраве. Превъзходният вкус е само допълнение към богатото им на силни фитохимикали съдържание, което може да нормализира и да подобри здравето. Горските плодове изобилстват на фибри, имат ниски нива на захари и затова консумацията им дори в големи количества не предизвиква резки покачвания и спадове в нивата на инсулин в тялото. 

 

Най-популярните горски плодове, от които фирмата произвежда сладка, са боровинки, къпин, ягоди и малини, които имат добър ефект при различни заболявания и неразположения на организма. 

 

Боровинките са един от най-силните антиоксиданти, превъзхождащи повечето плодове и зеленчуци. Те съдържат мощни фитохимикали като антоцианин – пигментът, който придава на боровинките специфичния им цвят. Боровинките имат много ползи за здравето, които включват защита против инфекции на пикочните пътища, рак, болести, свързани с остаряването и мозъчни увреждания. Те също така редуцират наслагването на лошия холестерол в кръвоносните съдове.

 

Боровинките могат да предпазят, а дори и възстановят състоянието на очите при дегенерация на макулата.

Веспадо и синове Веспадо и синове Веспадо и синове

Ягодите са богати и на фолиева киселина, калий и фибри.

Веспадо и синове Веспадо и синове Веспадо и синове

 

Малините са друг добър източник на антоцианини и противоракови фитохимикали, като елаговата киселина. Те също съдържат калций, витамини А, Ц, Е, фибри и фолиева киселина.

Веспадо и синове Веспадо и синове Веспадо и синове

 

Освен сладката от горски плодове ние произвеждаме и боров мед.

Веспадо и синове Веспадо и синове Веспадо и синове

 

 

Боровия мед, или още борово сладко, се прави от зелени шишарки или борови връхчета. Той е незаменимо лечебно средство при простуда, кашлица, гнойна ангина и други възпаления на дихателните пътища. Има силно отхрачващо и антисептично действие, помага при кожни възпаления и рани.

За контакти:

  • Телефон: 0899119842 / 0893493043
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Град: Ракитово
  • Адрес: ул. Васил Левски 29
  • Карта: