Джиро Трейд ООД - винарска изба

Оценете
(1 глас)

Джиро Трейд  е винарска изба, създадена в началото на 1996 година от двамата братя Тодор и Иван Стоянови Неделчеви, с основна дейност производство на вино, ракия, ликьор, пелин, мастика, водка, джин, ментовка.

У нас каберне совиньон е най-силно застъпеният сорт за червени вина.

Среднозреещ е - узрява през септември, в по-топлите райони в началото, а в останалите - в края на месеца.

Има много добра родовитост.

Вината се отличават с интензивен аромат на дребни червени плодове - предимно касис, къпина и черница, интензивен тъмночервен цвят и добра плътност.

При отлежаване в дъбови бъчни развиват богат, комплексен аромат, в който се откриват, подправки, нюанси на дъб, дим, а в по-старите вина шоколад и канела.

Вкусът е плътен, сочен и хармоничен. Обикновенно разкриват максималните си качества след 3 до 5 години зреене. Мерло - този сорт произхожда от Франция.

У нас е разпространен във всички лозаро-винарски райони. Вината съзряват по-бързо в сравнение с произведените от каберне совиньон и като млади са по-хармонични поради по-ниската киселинност и наличието на по-меки танини.

Ароматът на младите вина се описва като доминиран от нюанси напомнящи зряла череша и синя слива. В някои райони се откриват флорални нюанси.

Много добре се развиват в присъствие на дъбова дървесина, като отлежалите вина се характеризират с мощен комплексен аромат, в който се откриват нюансите на дъба, захаросани плодове и дим. Много характерни за старите вина от този сорт са нюансите на трюфела.

Мавруд е стар местен сорт, който се отглежда само в България от най-древни времена. Разпространен е главно в Пловдивско и по-малко в Пазарджишко и Старозагорско.

Мавруд е къснозреещ сорт - в района на Пловдив гроздето узрява в началото на октомври. Родовитостта е умерена. Сортът е сравнително устойчив на сиво гниене.

Вината, произведени от този сорт, са с наситен рубинен цвят, достатъчно танини и киселини и специфичен, много приятен аромат, в който преобладават горски плодове и подправки.

Вината се развиват отлично в контакт с дъбова дървесина, като развиват мощен, комплексен аромат, мек, плътен и хармоничен вкус.

Ркацители е грузински сорт, който се отглежда в Кахетия от незапомнени времена и от него се произвеждат известните Кахетински вина.

У нас е получил разпостранение след 70-те години поради добрата си плодовитост и устойчивост. От него се произвеждат бели сухи трапезни вина без особена индивидуалност и виноматериали за естествено-пенливи вина предимно в Североизточна България.

Поради високото си съдържание на ябълчна киселина и склонност към окисление на мъста и произведените вина, този сорт не се препоръчва за разпространение в България.

 

За контакти:

  • Телефон: 031112211 / 0888666800
  • Град: Пловдив
  • Адрес: село Първенец ул. Тракия №3
  • E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
  • Карта: